Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@12:49:38 GMT

حکم محتلم شدن در ماه رمضان چيست؟

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۱۴۷۸۸

خبرگزاري آريا -


حکم محتلم شدن در ماه رمضان

پرسش: اگر انسان در بين روز در ماه رمضان جنب شود بايد همان موقع غسل کند؟

پاسخ: کسى که در روز ماه رمضان محتلم شود از جهت روزه دار بودن لازم نيست غسل کند، بنابراين که اگر نماز ظهر و عصر را خوانده و بعد از ظهر محتلم شده است، لازم نيست تا قبل از مغرب غسل کند، ولى اگر نماز ظهر و عصر را نخوانده باشد بايد براى نماز غسل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پرسش: اگر کسي بعد از نماز صبح در خواب محتلم شود چه بايد کند؟

پاسخ: اگر براي روزه‏ دار چنين اتفاقي بيتفد روزه‏ اش صحيح است ولي بايد براي نماز غسل يا تيمم کند (رساله امام(ره) مسأله 1590 و 1619)

پرسش: اگر کسي بداند اگر بخوابد چه شک داشته باشد چه يقين که محتلم مي شود حکم روزه اش چيست.؟

پاسخ: خوابيدن اشکال ندارد و فرضا اگر محتلم شد بايد به وظيفه خود عمل نمايد يعني اگر قبل از اذان صبح است بايد غسل کند و اگر وقت تنگ است بدل از غسل تيمم نمايد و اما اگر در روز محتلم شود لازم نيست فورا غسل کند بلکه مي تواند تا وقتي که براي نماز وقت تنگ نشده است غسل را تأخير بيندازد.

پرسش: اگر مکلف در شب ماه مبارک رمضان قبل از اذان صبح از خواب بيدار شود و ببيند که محتلم گرديده است و به سبب مشکلاتي از قبيل سرد بودن آب يا حيا يا تنگي وقت غسل و تيمم نکرد، روزه‏ا ش چگونه است؟ اگر روزه ‏اش صحيح نيست، آيا بايد کفاره بدهد؟ مقدار کفاره را ذکر کنيد.

پاسخ: اگر جنب عمداً و بدون عذر شرعي تا اذان صبح غسل نکند يا اگر وظيفه او تيمم است، عمداً تيمم ننمايد، روزه ‏اش باطل است و بايد کفاره بدهد. مقدار کفاره او اين است که يا بايد دو ماه روزه بگيرد که‏ لااقل 31 روز آن پي در پي باشد و يا شصت مسکين را اطعام کند؛ يعني به شصت مسکين حداقل 750 گرم گندم يا جو يا برنج يا خرما بدهد.

اگر براي تيمم وقت ندارد، مثلاً موقع اذان صبح است و اذان شروع شده است، روزه‏ اش بدون غسل و تيمم صحيح است، در صورتي که در غسل يا تيمم کوتاهي نکرده باشد.

پرسش: در يکي از شب‏هاي ماه مبارک رمضان نزديک اذان صبح بيدار شدم، در حالي که جنب شده بودم و شديداً تحت فشار ادرار بودم. به دست شويي رفتم. در آن اذان صبح شروع شد. اين در صورتي بود که نه فرصت غسل کردن داشتم و نه فرصت تيمم. در هر صورت آن روز را روزه گرفتم. آيا روزه من صحيح است؟

پاسخ:با توجه به اين که فرصت غسل و فرصت تيمم نداشته ‏ايد، روزه آن روز صحيح است و قضا و کفاره ندارد.

پرسش: به علت کم رويي شبي نتوانستم غسل جنابت بکنم , لذا عمدا يک روز ماه رمضان را روزه نگرفتم , قضاي آن و کفاره آن چگونه است ؟

پاسخ: وظيفه شرعي شما انجام غسل جنابت بود ولي ميتوانستيد صبر کنيد تا وقت تنگ شود و براي غسل وقت کافي نباشد و در آنصورت تيمم بدل از غسل جنابت مي‏کرديد و بعدا غسل به جاي مي ‏آورديد و هر چند که بخاطر تاخير در غسل کردن مرتکب گناه شده ايد ولي روزه شما هم صحيح بود. ولي اگر عمدا غسل نکرده ‏ايد و يا تيمم نکرده ‏ايد بايد قضاي آن روزه را بگيريد و کفاره آن را بدهيد.

کفاره آن عبارت است از شصت روز روزه گرفتن که 31 روز آن بايد پشت سرهم باشد و يا شصت مسکين طعام بدهيد که به هرمسکين يک مد طعام (750 گرم گندم يا آرد و …) داده شود. اگر هم ‏اکنون توان اداي کفاره را نداريد هرگاه توانستيد و لو تدريجا آن را بپردازيد.

منبع:islamquest.net



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۱۴۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز ۲۰ روزه شد

امتداد - با توجه به آخرین دستورالعمل ارزی که در سامانه جامع تجارت قرار گرفته است، مهلت واردکنندگان برای تامین ارز واردات پس از دریافت تخصیص وارداتی به ۲۰ روز محدود شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  اخیرا طی دستورالعملی در سامانه جامع تجارت به بازرگانان اعلام شده است که ظرف ۲۰ روز پس از تخصیص ارز واردات خود، فرصت دارند که برای تامین ارز اقدام کنند. در صورتی که در زمان تعیین شده این اقدام صورت نگیرد، ثبت سفارش انجام شده، باطل می‌شود.

متن این دستورالعمل جدید به شرح زیر است:

امکان مدیریت بهتر و سیگنال مثبت به بازار ارز با دستور العمل جدید

تا پیش از این واردکننده تا ۳۰ روز پس از تخصیص ارز فرصت داشت تا نسبت تامین ارز اقدام کند. بعضاً بانک مرکزی در این بازه زمانی نمی‌توانست تامین را انجام دهد و فرصت طولانی‌تر می‌شد. عده‌ای نیز صبر می‌کردند و از تفاوت قیمت نوسان‌گیری می‌کردند. به طور مثال وقتی اقدام به خرید می‌کردند که اختلاف نرخ دولتی و بازار آزاد به حداکثر میزان خود رسیده باشد.

به نظر می‌رسد که این اقدام برای کاهش فاصله زمانی تخصیص با تامین ارز کالاها انجام شده است و احتمالا می‌تواند جلوی سو استفاده‌های احتمالی را بگیرد. نکته دیگری که وجود دارد این است که معمولا فاصله بین تخصیص و تامین ارز به دلیل محدودیت‌های ارزی با کندی مواجه می‌شد.

اما با در نظر گرفتن دستورالعمل جدید می‌توان این احتمال را مطرح کرد که بانک مرکزی در این بازه زمانی مشکلی در تامین ارز وارداتی ندارد و به همین دلیل محدودیت حداکثر ۲۰ روزه برای تامین ارز در نظر گرفته شده است.

همچنین وقتی بازه ۲۰ روزه یک واردکننده می‌گذرد و نمی‌توان تامین ارز را انجام دهد، مجدد به صف تخصیص بازمی‌گردد. به این ترتیب می‌توان انتظار داشت که صف تامین کوتاه‌تر و قابل مدیریت تر شود.

به گزارش تسنیم، پس از ثبت سفارش کالا توسط صاحبان کالا و فعالان اقتصادی باید تخصیص ارز صادر شده از سوی دفاتر تخصصی وزارت صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت، از سوی بانک مرکزی تایید شود. در مرحله بعد باید تامین ارز انجام شود که از طریق شبکه صرافی‌های بانکی انجام می‌شود.

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  •  رشد ۴۶ درصدی جمع‌آوری زکات فطره و کفاره در نطنز 
  • ببینید | فرصت چهار روزه پشت کنکوری‌ها برای مشاهده و چک سوابق تحصیلی
  • تامین ارز ۲۰ روزه شد
  • سامانه جامع تجارت: تامین ارز ۲۰ روزه شد
  • چین رزمایش دریایی ۹ روزه برگزار می‌کند
  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟